top

Винзавод на півдні Одеської області почне робити власне шампанське

Винзавод на півдні Одеської області почне робити власне шампанське
date 06.03.2018 category Новини ринку

Винзавод на півдні Одеської області почне робити власне шампанське

Багато років цей завод займався виключно оптовими поставками виноматеріалів, не маючи власного розливу вина. Основними споживачами продукції були торгові марки «Інкерман», «Коблево», Артемівський, Харківський і Київський заводи шампанських вин. У довоєнний час багато продукції йшло в РФ.
«Для виробництва шампанських вин найбільше цінуються сорти винограду Піно, Шардоне і Рислінг, - розповідає директор заводу Валерій Тінтулов. - Раніше ми поставляли виноматеріал навіть в Європу, але зараз вирішили відкрити цех по розливу свого шампанського, благо, якість нашого винограду дуже гарне ».
Виноградники компанії займають близько 600 гектар, відмінною рисою яких є суглинні грунту. Там, де є глина, завжди виходять гарні червоні вина з мускатними ароматами. Вважається, що граничний термін, коли кущ дає стабільний урожай, - 25 років, а технологи заводу стверджують, що середній вік їх виноградників - 13-15 років. Звичайно, після холодних зим подекуди доводиться оновлювати лозу, але це йде тільки на користь господарству.
За словами виноградарів, в грунт частенько вносяться добрива. Звичайно, з точки зору екології кінцевого продукту, це не дуже добре, але нічого не поробиш - такі закони ринку. Втім, нещодавно тут освоїли новий метод підгодовування - практично безпечний і не містить хімікати. Підрізати лозу не спалюють, а переробляють. Подрібнені старі пагони розпилюють, за рахунок чого грунт стає багата калієм.
Загалом, у заводу є велике майбутнє. Гендиректор поділився своїми амбітними планами про виробництво шампанського: «Ми можемо розливати до 200 тисяч пляшок напою в місяць, думаю, наша якість буде набагато вище, ніж у конкурентів, а роздрібна ціна така ж - приблизно 100 гривень за пляшку. До того ж, є плани поставок в Румунію і навіть на величезний китайський ринок ».
Ще на заводі хочуть розвивати винний туризм, для чого збираються відкрити дегустаційний зал і магазин готової продукції.