top

Вчені винайшли морозиво, що "не тане"

Вчені винайшли морозиво, що "не тане"
date 23.05.2018 category Новини ринку

Вчені винайшли морозиво, що "не тане"

"Бананові шкурки мають крихітні волокна, відомі як целюлоза, які можна додавати в морозиво, щоб зробити його більш вершковим, смачним і довговічним", - говорять експерти.

Відкриття було оголошено на 255-их Національних зборах та виставці Американського хімічного товариства (ACS) в Новому Орлеані.

"Наші результати показують, що нановолокна з целюлози, витягнуті з відходів бананів, можуть допомогти поліпшити морозиво кількома способами. Зокрема, волокна роблять десерт більш густим, і танення морозива займе більше часу. Це забезпечить більш приємний відпочинок, особливо в теплу погоду", - сказав доктор Робін Зулуага Гальєго.

Японські вчені розробили аналогічне рішення, яке дозволило морозиву зберігати свою початкову форму при температурі 28°C .

Це сталося випадково. Кухар хотів створити новий вид кондитерських виробів з полуниці, яка виросла невдалої форми і не підходить для продажу.

У ході експериментів японець виявив, що при додаванні екстракту полуниці в крем продукт починає застигати. Полуничний екстракт заважає маслу і рідині швидко випаровуватися, і тому десерт зберігає форму навіть під впливом високих температур. Це відкриття виявилося цілком придатним для приготування морозива.

Морозиво вирішили перевірити на "стійкість": тримали в теплі і навіть випробовували паром, однак воно не тануло.