top

В Україні все частіше хліб замінюють замороженими напівфабрикатами

В Україні все частіше хліб замінюють замороженими напівфабрикатами
date 16.08.2017 category Новини ринку

В Україні все частіше хліб замінюють замороженими напівфабрикатами

Асортимент заморожених хлібобулочних напівфабрикатів в Україні налічує 100 одиниць, повідомляють аналітики Pro-Consulting.
Найактивніше цей сегмент розвивається у великих містах.
Основними покупцями цього виду напівфабрикатів є міні-пекарні, автозаправки, пекарні при супермаркетах і в торгових центрах, сектор HoReCa, сервіси доставки їжі в офіси.
За останні п'ять років ринок хліба і хлібобулочних виробів в Україні скоротився більш ніж на 30%, що сприяло зміцненню позицій заморожених хлібобулочних виробів.
Більш того, експерти відзначають, що досліджуваний сегмент демонструє передумови до подальшого збільшення частки ринку в найближчі роки - на сьогоднішній день цей показник досягає 1-1,5%.
Головними виробниками заморожених напівфабрикатів є національні підприємства.
Імпорт даної категорії товарів за останні 5 років скоротився на 50%.
У період з 2012 по 2015 року показники експорту заморожених хлібобулочних напівфабрикатів теж скоротилися, але в 2016 році обсяги поставок зросли на 128% в натуральному вираженні і склали 300 тонн.
У той же час, зросли поставки вітчизняних напівфабрикатів в Грузію і США.
До переліку експортерів додалася також Білорусь з часткою ринку 20,7%.
Головними постачальниками заморожених хлібобулочних продуктів є польські, німецькі та литовські підприємства.
У 2016 році частка імпорту зросла на 1,7% в натуральному вираженні в порівнянні з 2015 роком.