top

В Україні виробництво шоколаду у вересні зросло на 1,9%

В Україні виробництво шоколаду у вересні зросло на 1,9%
date 25.10.2017 category Новини ринку

В Україні виробництво шоколаду у вересні зросло на 1,9%

В Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини зони антитерористичної операції) виробництво шоколаду і готових харчових продуктів, що містять какао (крім какао-порошку підсолодженого), в упаковках масою менше 2 кг, у вересні 2017 р склало 17,6 тис. тонн, що на 1,9% більше аналогічного періоду 2016 р Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат) у звіті з промислового виробництва в Україні. При цьому до серпня 2017 року виробництво шоколаду зросло на 22,5%. За 9 місяців було вироблено 116 тис. Т шоколаду (+ 2,1% в порівнянні з аналогічним періодом 2016). Виробництво цукрових кондитерських виробів (в т. Ч. Шоколаду білого), що не містять какао, за вересень склало 13,9 тис. Т, що на 6,6% менше вересня 2016 року і на 11,7% менше серпня 2017 р за 9 місяців було вироблено 130 тис. т кондитерських виробів (-4,7%). Виробництво солодкого печива і вафель за вересень 2017 р склало 22,4 тис. т, що на 5,4% більше показників вересня 2016 року і на 3,3% більше, ніж за серпень 2017 г. За 9 місяців було вироблено 190 тис. т продукції (+ 6,9%). Нагадаємо, в Україні виробництво шоколаду за 2016 рік впало на 6,7%.