top

Київську соломку і пряники відправляють в США.

Київську соломку і пряники відправляють в США.
date 28.09.2017 category Новини ринку

Київську соломку і пряники відправляють в США.

"Ми відправляємо на експорт продукцію тривалого зберігання - пряники, соломку, сухарики, сушку. Найбільше відправляємо в Німеччину. Поставляємо продукцію в Середню Азію, країни Балтії, Ізраїль, Канаду. Здійснили перші поставки на американський ринок, куди експортуємо пряники і заморожені торти" , - повідомив голова правління компанії Володимир Череда на прес-конференції в Києві в четвер.
Він додав, що вивчаються можливості експорту в інші країни, але не деталізував ці плани.
За словами В.Череди, в даний час "Київхліб" відправляє на експорт 35% виробленої продукції в сегменті тривалого зберігання, 65% реалізує на внутрішньому ринку.
"На сьогодні стоїть завдання по продукції тривалого зберігання вийти 50/50. У середньому в місяць ми експортуємо 150-160 тонн продукції", - підкреслив В. Череда.
Глава правління також зазначив, що рентабельність відправленої на експорт продукції в середньому становить 30%, реалізованої на внутрішньому ринку - 8-9%.
Як повідомив В.Череда, загальний план інвестицій на 2017 рік передбачає більш 100 млн грн на модернізацію виробництва.
"На 2018 рік тільки в проектах розглядаються товарні кредити на суму 72 млн грн. Ми купуємо обладнання безпосередньо у виробника. Зараз готуємося до переговорів з чеськими виробниками", - додав він.
За його словами, "Київхліб" також має намір інвестувати 5-7 млн грн у виробництво заморожених напівфабрикатів хліба для експортних поставок. Сума інвестицій може коливатися в залежності від валютного курсу, оскільки обладнання буде іноземного виробництва.
Голова правління зазначив, що почати реалізацію проекту компанія зможе не раніше ніж через рік-півтора, так як необхідно отримати відповідну документацію.
За словами В.Череди, насіння соняшнику компанія планує поставляти на зовнішній ринок під своєю торговою маркою.
ПАТ "Київхліб" (до 2011 року - ВАТ) створено в 1996 році шляхом перетворення державного підприємства "Київхлібпром". Найбільший виробник хліба і хлібобулочних виробів в Києві. До складу компанії входять дев'ять виробничих майданчиків в столиці та Київській області.
На виробничих потужностях випускається 550 тонн хлібобулочних і 10 тонн кондитерських виробів на добу. Асортимент продукції нараховує близько 250 найменувань.